Us convidem a recórrer junts el dia a dia de la collita
a l'Heretat Segura Viudas acompanyant el cicle vegetatiu
de la vinya i les harmonies que es generen en aquest
enclavament privilegiat amb l'esdevenir de les setmanes.
26 novembre 2012
 

Resum collita 2012

Us hem preparat un resum que reuneix el que s'ha esdevingut a l’Heretat des de les pluges de novembre de 2011 fins a la sequera que ha condicionat la verema del  setembre passat. Deixem tots els secrets de la collita 2012 al descobert per demostrar que cada collita és un món i que un any pot ser completament diferent de l’anterior. Aviat començarem amb la collita 2013.

2 octubre 2012
 

Del raïm al most

El raïm ja ha abandonat la vinya i s’endinsa al celler per transformar-se en vi. Hem d’actuar de pressa per tal de mantenir la qualitat del raïm i en només 24 hores els dipòsits de fermentació estan plens amb el most net i els llevats transformant el seu sucre en alcohol. El vi de la collita 2012 ja és aquí.

20 setembre 2012
 

Dies de verema

El dia de la verema 2012 ha arribat i la coreografia de veremadors avança per la vinya sense descans. El raïm abandona la vinya i es dirigeix cap al celler on començarà un camí de no retorn que el convertirà en els caves i els vins en harmonia de l’Heretat Segura Viudas.

6 setembre 2012
 

Mostres de maduració

El mes d’agost és fonamental en una collita i seguir la maduració del raïm és clau per encertar amb la data de verema. Enòlegs i viticultors recorren les vinyes diàriament per tastar el raïm i prendre mostres de maduració esperant que arribi a l’equilibri desitjat per començar la verema.

17 agost 2012
 

Madurant al sol

Durant el mes de juliol el verol representa l'última transformació del cicle vegetatiu del raïm. Els raïms deixen de créixer en grandària però la seva composició interna canvia de forma radical. El canvi de color i opacitat dels grans reflecteix que els àcids deixen pas a l'aparició de la glucosa que portarà al raïm fins al moment de la verema.

11 juliol 2012
 

Preparant la maduració

Durant el mes de juliol els treballs culturals orientats a la maduració del raïm són fonamentals. Traient fulles i elevant la vegetació ajudem la vinya a generar sucre a l'interior dels grans. Tot a punt perquè comenci la maduració.

20 juny 2012
 

Ajustant la collita

El vigor que la vinya experimenta durant el mes de maig obliga els viticultors a treballar intensament. Amb la poda en verd del tronc, el recompte de raïms i l'aclarida podem ajustar la producció de les plantes a la collita que es va començar a dissenyar amb la poda d'hivern.

17 maig 2012
 

Llàgrimes de primavera

La primavera ha arribat i la vinya ha recuperat el temps perdut degut a la sequera hivernal que ha patit. Després d'un tímid plor la planta ha brotat amb força i la vinya s'ha omplert amb el color de mil flors mentre les primeres orenetes han tornat a l'Heretat i dediquen els primers dies a identificar i reparar els seus nius. Comença el temps de brotada.

25 abril 2012
 

Comença la collita 2012

Comencem una nova temporada del nostre Diari de Vinya amb la incertesa de què ens oferirà un hivern tan inusual com el que hem passat. Com hem d'actuar quan la vinya amb prou feines ha rebut precipitacions tan sols un parell de dies en tot l'hivern? Quines tècniques encara tenim per jugar?